SennepsproduksjonI august 2014 inngikk vi en produksjons- og distribusjonsavtale med Arctic Mustard AS i Bodø. Dette er noe vi har stor tro på at ikke bare vil gi oss gode arbeidsoppgaver i produksjons- og distribusjonsleddet, men også at den vil bidra til å styrke og trygge selskapet økonomisk.

Vi startet rimelig umiddelbart med å produsere og tappe deres "Mimi Sennepssaus. på høsten 2014.
Sennepssausen er søt og velsmakende og kan brukes som supplement til mye god mat - så vel til fisk som til kjøtt. Denne sausen er laget etter samme oppskrift som Bjørg-Julie Nestvold fikk av sin mor, og som hun har produsert og solgt i mange år gjennom familiebedriften Gårdsbua i Verdal. Bjørg-Julie har nå overlatt stafettpinnen videre til sine barn, som i samarbeid med Beiarvekst nå skal videreføre denne tradisjonen. Merkenavnet "Mimi" kommer av at Bjørg-Julie kalles mimi av sine barnebarn.
At Beiarvekst skal være produsent av denne sausen er litt tilfeldig, men sånn er det jo ofte i næringslivet. Tre av barna til Bjørg-Julie er bosatt i Bodø. De etablerte i 2014 firmaet Arctic Mustard AS som nå har rettighetene til sennepssausen. Arctic Mustard tok kontakt med Beiarn kommune, Beiarn kommune kontaktet oss, og så var vi i gang med samtaler som altså endte opp med en produksjonsavtale. Beiarn kommune har gitt oss lån og tilskudd som vi har investert i produksjonsutstyr til produktene.
På vårparten i 2015 var vi med på å utvikle flere nye produkter som selges og markedsføres av Arctic Mustard. I tillegg til bestselgeren Sennepssaus, omfatter porteføljen nå Aioli og Sterksennep, og sesongproduktet Julesennep som ble lansert i november 2015.

Produksjonen og leveringen har øktjevnt og trutt, og i 2015 passerte vi 40.000 solgte enheter.Våren 2016 gikk vi til innkjøp av ny og delvis automatisk produksjonslinje, som skal bidra til å effektivisere produksjonen, samt å eliminere statisk tunge arbeidsoppgaver.

Omtrent samtidig inngikk Arctic Mustard leveringsavtale med Hurtigruten, som nå har Mimi Sennepssaus og Sterksennep i sitt sortiment så godt som alle sine skip; både i restauranten og butikken.

Vi gleder oss til fortsettelsen!